Sivas'ta Öğrenci ve Çalışanların Tercih Ettiği En İyi Konaklama Rehberi 8. Yılında Hizmetinizde. 2022 Yılında Aktif Aradığınız Yurt,Pansiyon veya Apart Bu Sitede

Sivas İçin Kyk Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sivas Erkek Öğrenci Yurtları
sivas yurtlar ayrıntılar
Sivas Kız Öğrenci Yurtları

Sivas’ta üniversite eğitiminizi kazandınız şimdi sıra kyk başvuru belgeleri konusunda gerekli çalışmaları yapıp, bundan sonraki süreçte kyk konusunu beklemektedir. Kyk devletin vermiş olduğu özel bir hizmet olup sizlerin de gönül rahatlığıyla öğrencilerinizi Sivas’a göndermenizi sağlayacaktır. Elinizden geleni yapmanıza rağmen, elbette bazen bu konuda sonuç alamayabilirsiniz. Bunun asıl önemi başvuru konusunda hızlı ve doğru şekilde hareket etmek olacaktır. Çünkü bu konuda gereken çalışma yapılmaması durumunda sizler de her ne kadar tercihte de bulunsanız, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Kyk Konusunda Biraz Bilgi Verirmisiniz?

Sivas için olsun başka şehir için olsun bu konu devletin öğrenciler için sunmuş olduğu özel bir uygulamadır. Devletin kyk diye bilinen uygulaması, Kredi ve Yurtlar Kurumu bilgilendirmesidir. Devlet okuyan öğrencilerine, farklı bir şekilde hizmet verebilmek adına bu hizmeti sunmaktadır. Bunun için de gerek üniversite tercihlerinizde gerekse sonrasında kayıtlarınızın yapıldığı sırada bu konuda gereken işlemlerin yapılması ve başvuru belgelerinin tamamlanarak sunulması gerekmektedir. Bu belgelerin sunulmasının akabinde sizlere öğretim konusunda krediler ve yurt seçenekleri sunulmaktadır.

Devletin sunmuş olduğu yurtlarda kalmanız durumunda, bu konuda alabileceğiniz en iyi hizmeti almış ve çocuklarınıza da en iyi hizmeti sağlamış olursunuz. Devletimizin bu konuda çocukların okuması için her türlü desteği verdiğini de bilmek gerekir.

Kyk Konusunda Herkes Destek Alabilir Mi?

Son zamanlarda sürekli olarak farklı yatırımlarla devletin çok büyük destek verdiği öğrenim ve eğitim hususlarında sizler de Kyk konusunda başvuru yapabilirsiniz. Bu konuda devletin herhangi bir kıstası bulunmamaktadır. Bu konuda devletin herkes için daha doğrusu tüm öğrenciler için desteği bulunmaktadır. Tek kıstas öğrenci olunması konusu olmaktadır. Bir de elbetteki Kyk konusundaki bütün belgelerin doğru şekilde teslim edilmesi hususudur. Sonuç itibariyle devlet bu fırsatları sunarken, bu konuda gereken başvuruları yapmak gerekmektedir. Kyk nasıl başvurulur? konusunda da sizlere söylenebilecek en önemli nokta, kyk’nın internet sitesinden gereken doğru ve net bilgilere ulaşarak ayrıca, internet üzerinden başvurularınızı yaparken, bu konuda da gereken başvurunun tarafınızdan yapılması hususu olmaktadır.

Yurt Başvuruları:

  1.  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.
  2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,
  3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,
  4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.
  5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

Kurum Yurtlarında Barınmak İçin Belirlenen Tarihlerde Müracaat Eden Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler:

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

  • Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Sosyal Güvenlik Kurumu veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan alınacak belge)
  • % 40  ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
  • Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
  • Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
  • Gönüllü ve geçici köy korucusu olarak çalışan, çalışırken vefat edenlerin, emekli ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)

2.  4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3.  % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4.  Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge
5.  18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi
6. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER:
BURSLU ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER:

  1. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca Kurumumuz yurtlarında barındırılmak üzere bildirilen Türkiye Burslusu öğrenciler,
  2. T.C Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Yükseköğretim Bakanlığı’nın imzalamış oldukları Mutabakat Zaptı neticesinde, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca Kurumumuz yurtlarında barındırılacağı bildirilen Afganistan Hükümeti Burslusu öğrenciler,
  3. 06.10.2016 tarihinde T.C Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca Kurumumuz yurtlarında barındırılacağı bildirilen Yükseköğretim Kurulu Burslusu öğrenciler,

BURSLU ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER DIŞINDA KALAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER:

  1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ankara Büyükelçiliği’nce Kurumumuz yurtlarında barındırılacağı bildirilen KKTC vatandaşı öğrenciler,
  2. Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen uluslararası değişim programlarından yararlanacaklar çerçevesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca Kurumumuz yurtlarında barındırılacağı bildirilen Mevlana Değişim Programı kapsamındaki öğrenciler,
  3. Yurtlarımızdaki boş yatak üzerinden ayrılan kontenjanlar dahilinde barındırılmalarına imkan sağlanan Kendi İmkanlarıyla Ülkemize Gelen Uluslararası Öğrenciler,

Ülkemize yükseköğrenim görmek üzere gelen uluslararası öğrencilerin yurtlara yerleştirme işlemleri kontenjanları dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Yurt Ücretleri:
Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

İzin İşlemleri:
Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilmektedir.
Belgelendirilmek kaydıyla; nöbet, kurs, staj, uygulamalı eğitim vb. faaliyetlere katılan öğrenciler, söz konusu eğitim faaliyetleri süresince; derslere sürekli devam etmek zorunluluğu bulunmayan öğrenciler ise, devam zorunluluğu bulunmayan süreler için “özel izin”li sayılacak ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir:

  1. Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
  2. Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,
  3. Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
  4. Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir. Dönüşlerinde ise yurtta barınmak için yeniden müracaat etmeleri gerekir.

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?
Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.
Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.

Sivas Erkek Öğrenci Yurtları
sivas yurtlar ayrıntılar
Sivas Kız Öğrenci Yurtları
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. ABDULKADER dedi ki:

    Iyi gunler ben yabanci uyrukluyum kyk ye nasil basvurabilirim

BİR YORUM YAZ